showcase hu

Oktatás

Oktatási tevékenységünk a Pannon Egyetemen végzett villamosmérnökök és informatikusok oktatására összpontosít. Oktatási palettánkat a villamoságtani alapok mellett, a villamos gépek, az energiaátalakító rendszerek, a teljesítményelektronika, a rendszer- és irányításelmélet és robotika alkotja.

Kutatás

Kutatási tevékenységünk az elektromos energia több alkalmazási területése fókuszál: Villamos elosztóhálózat, akkumulátorok, villamosgépek. Ezen rendszerek köré csoportosuló kutatásaink elsődleges célja az optimális működtetés a költség, az energiafogyasztás vagy az üzemeltetés biztonsága szempontjából.

Projekt

A projektjeink többnyire olyan együttműködések mentén jönnek létre, amelyekben a partnercégek fejlesztési tervei egybeesnek a mi tudományos érdeklődési területünkkel.

A labor vezetője

A labor vezetője Magyar Attila a Veszprémi Egyetemen szerzett okleveles mérnök informatikusi diplomát 2004-ben. Ezt követően a Pannon Egyetem Informatikai Tudományok Doktori Iskolában szerezte PhD fokozatát 2008-ban. 2017-ben ugyanitt habilitált. Jelenleg a Pannon Egyetem Villamosmérnöki és Információs Rendszerek Tanszékén dolgozik egyetemi docensként. Az IEEE Control Systems Society Hungarian Section titkára.