showcase hu

Oktatás

Oktatási tevékenységünk a Pannon Egyetemen végzett villamosmérnökök és informatikusok oktatására összpontosít. Oktatási palettánkat a villamoságtani alapok mellett, a villamos gépek, az energiaátalakító rendszerek, a teljesítményelektronika, a rendszer- és irányításelmélet és robotika alkotja.

Kutatás

Kutatási tevékenységünk az elektromos energia több alkalmazási területése fókuszál: Villamos elosztóhálózat, akkumulátorok, villamosgépek. Ezen rendszerek köré csoportosuló kutatásaink elsődleges célja az optimális működtetés a költség, az energiafogyasztás vagy az üzemeltetés biztonsága szempontjából.

Projekt

A projektjeink többnyire olyan együttműködések mentén jönnek létre, amelyekben a partnercégek fejlesztési tervei egybeesnek a mi tudományos érdeklődési területünkkel.

Bemutatás

Üdvözöljük a Villamos Energetikai Rendszerek Kutatólaboratórium honlapján. A kutatólabor a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar Villamosmérnöki és Információs Rendszerek Tanszékén működik.

Célunk a villamos energetika különböző területein alkalmazni a rendszer és irányításelmélet eredményeit. Kutatásaink egyik fő iránya megújuló forrásból származó villamos energia optimális hálózati integrációja. Másrészt villamos energiatermelő generátorok, valamint járműipari akkumulátorok optimális  üzemeltetésével is foglalkozunk rendszer és irányításelméleti alapokon.

Laborunk az Intelligens Irányító Rendszerek Kutatólaboratórium egy kisebb csoportjából alakult ki, laborjaink között folyamatos és szoros az együttműködés több kutatási területen is.